TAMO GDE VAM JE VAGA, TU ZAISTA UŽIVATE

Hej devojčice, opet se osećamo smušeno. Pa lebca mu, taman pomislimo da je to onaj pravi desi se ono čuveno preispitivanje. Odjednom oči se otvore širom i na zenicu padne baš ono što smo tako uspešno izbegavale da vidimo.

Hm, možda je bio bolji onaj bivši?

Ili možda bi onaj plavušan što me čežljivo gleda bio bolji?

Odluke, odluke…

 

Kapriciozna gospodjica Venera svake dve godine krene unazad u retrospektivu. I onda analizira da vidi ko je tu vredan da ostane. Onda krene završavanje ne baš dobrih veza, čežnja za nekim bivšim mangupom ili pak samozadovoljstvo surovošću prema istom.

coaching magazin

Takvo preispitivanje traje oko šest nedelja. Dovoljno da se likuje nad postupkom ili ožali neki budući bivši. Ali prvi korak u toj retrogradnosti je dezorjentisanost i smušenost. Sama činjenica da Venera ne ide napred, dovodi do toga da ne ume da iskaže svoje emocije. Hladna je i nepristupačna. Uglavnom želi da je svi ostave na miru. A kad je ostave, onda se žali da nije dovoljno poštovana. Pravo žensko…

Naravno sve zavisi od toga u kojoj kući se nalazi Venera

Venera retrogradna po kućama

U prvoj kući Venera se pita da li je dovoljno privlačna? Kako da poboljša svoj izgled, jer odjednom se uplaši da ju je vreme pregazilo pa zakazuje tretmane po salonima. Ogledalo postaje prijatelj.

zakažite svoju astrološku konsultaciju klikom na link

U drugoj kući preispituje svoje vrednosti. Je li premalo pružila? Možda treba više da se potrudi? ili je sad preterala sa davanjem, baš bi mogla da uspori malo, pa nisu baš toliko zaslužili njenu pažnju. Ipak je ona exkluziva.

U trećoj kući, Venera preispituje odnose sa okolinom. Vrlo često se užasne slikom koju ostavlja na druge. Ma promeniće se od danas i tačka! Mada kad bolje razmisli i nije bila baš toliko loša, ma ko ih šiša i nije moglo drugačije.

U četvrtoj, postaje fanatik u domu svome. Odjednom sumnja da je dobra domaćica i majka. Uh možda nije dobra ćerka? Krivica je obavije pa se trudi da vremenom i pažnjom koju poklanja bližnjima, ućutka navalu krivice.

U petoj kući retrogradna Venera nadohnadjuje ono što je propustila. Malko poludi i podetinji. Lepo je gledati taj šašavi osmeh i navalu detinjarija. Ma baš je briga, sami su krivi što su dozvolili da odrastu.

zakažite svoju astrološku konsultaciju klikom na link

U šestoj, postaje fanatik zdravog života. Pobaca polovinu sadržaja frižidera, fuj to je potpuno nezdravo! Bavi se zdravom hranom, počinje da vežba i obavezno ima literaturu Njuejdž pokreta.

U sedmoj se fokusira na partnera. Ako ga ima, pod lupom je, ako ga nema ima da ga pronadje i stavi pod lupu!

U osmoj kući Venera počinje da misli o teškim pitanjima života i smrti, zapita se gde je njeno mesto na kordinatama Kosmosa.

Deveta kuća, malo olabavi konstrukte, iznalazi pravce filozofije koji joj leže i počinje da uživa u ispitivanju svog selfa.

U desetoj kući okreće se karijeri. Ma ima da preduzme sve potrebne korake i promeni svoju karijeru na bolje! Biće svakako oštrija, a ima i da pokaže onom ljigavom kretenu od kolege da biti žena, znači imati moć!

zakažite svoju astrološku konsultaciju klikom na link

U jedanaestoj, Venera postaje prijateljski nastrojena. Potrebna je velika grupa za podršku, potrebni su prijatelji, potrebni su veliki ciljevi i jake socijalne organizacije. Čista humanost na delu.

U dvanaestoj, Venera je odjednom stidljiva, zatvorena, okrenuta sebi i svojim maštanjima. Slika realnosti i slika njenog ideala nije ista. Mašta je bolja…

Devojčice, gde god da se nalazi Vaša Venera, prepustite se trenutku i uživajte…

text: Vesna Grbić, astrolog

ostali textovi

Fb stranica: Astroskitnica

Blog: Astroskitnica

Twitter: Astroskitnica

http://tramp-universe.tumblr.com

Photo: Pixabay

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.