“INTRA” TEHNIKA: OSTVARITE SVOJE ŽELJE

Upoznajte se tehnikom sa kojom zaista možete promeniti sve ono što želite u samo par minuta!

Na prosle dogadjaje naročito one koje nam nisu prijatni gledamo sa teškim emocijama i tamnim slikama. Noseći teret prošlih iskustava, rušimo harmoniju na mentalnom, energetskom i fizičkom nivou, što dovodi do situacija u kojima kada se nadjemo nazivamo problem.

 

Tokom rada sa klijentima, uvidela sam da o svojoj prošlosti govore sa jakim emotivnim nabojem, a da je često opisuju kroz tamne boje i dodaju teška osećanja. Interesantno je da u momentu sadašnjosti, kada ih tokom rada navedem da uvide da je to deo prošlosti koja je kao takva, većina klijenata najpre odbija da prizna da u ovom momentu njihova prošlost sada uopšte nije važna za njih. Klijenti imaju potrebu da kroz svoju prošlost krive ili sebe za svoje pogrešne izbore ili osobe koje su učestvovale u toj situaciji.

 

SUSRET PROŠLOSTI U SADAŠNJEM MOMENTU

Kada se desi prihvatanje prošlosti u sadašnjem momentu, kada se na prošlost pogleda kao na nešto što je TAKO, svi obično naprave pauzu, tišina od par sekundi potvrdjuje mentalni i enegrgetski uvid.

Iako saznanje donosi blaženi mir, ipak ne rešava suštinu problema. Uvid samo pruža mogućnost da se promena započne, naravno snaga uverenja ili stava već tada krene da slabi, ali ne dovodi do željenje promene. Zamislite to ovako, na ništa ne može biti nešto, osim ako na ništa krenete da gradite nešto. Dakle morate graditi nešto, i to ono željeno.

 

Podsvest se opisuje kao velika i moćna, ona skladišti naša uverenja, stavove, emocije, sećanja koje nas čine i na osnovu kojih mi delujemo! Lakše rečeno u našoj podsvesti obitava sva naša prošlost. Niko od nas nije svestan sadržaja, koje nam je prošlost ostavila. Znamo da ih je mnogo ali ne znamo imena (nazive) i poreklo. Ali ono što znamo je sledeće, da naša podsvest ispunjena prošlim radanjama u kojoj smo MI učestvovali.

Nama stvara konfuziju sve sto je nepoznato. Ljudska vrsta ima jaku potrebu da nepoznato pretvori u poznato. Možda je to naša mana, možda vrlina. Mnoga učenja nas navode na to da je potrebno vreme kako bi sebe doveli u poznato, tako se ostavlja prostor da u našem umu žive uverenja, stavovi, sećanja, emocije koja nisu uvek prijatna za nas. Naravno, da od momenta naše spremnosti uvek ćemo uvideti šta je to što nas ovog momenta koči da živimo zdrav, uspešan i srećan život, ali sama igra koja se zove kreni da čistiš svoja uverenja ( za koja ne znaš šta su, odakle su, i koliko je tih uverenja) je ništa drugo nego naša igra uma. Um je našao savršeni menhanizam da nas drži tu gde jesmo, puštajući nas na kratkto uzde kako bi stvorili utisak da mi ipak nešto radimo.

Moramo znati, naš Um postoji zbog nas, ne mi zbog uma. Dakle, ako dozvolimo sebi mogućnost igre i krenemo u proces promene tako što nemamo jasnu vizuju šta i koliko menjamo onda smo krenuli u igru bez granica, ta igra može trajati i naša dva života.

 

Tehnika koju ću vam predstaviti, došla mi je tokom postavljenog pitanja: “da li je zaista moguće da posle toliko godina rada na sebi ja još uvek ne živim ono što želim, zašto je to tako”. Saznaje da je mnogo bolje no ranije meni lično nije bilo dovoljno. Jesam zahvalna, ali znate kada znate šta može biti, onda vam je teško da se zadovoljite mrvama. Ja kao većina ljudi želela sam ne da budem nadzornik svojih misli, već da živim ispunjeno kroz sve aspekte života. Negde  sam želela da sebi i svojim klijentim učinim da nepoznato postane poznato na lak i lep način, da se pomak vidi odmah.

Ova oprobana tehnika je testiarana kod više od trideset ispitanika. Ispitanici su podeljeni po životnim aspektima, jer su njihovi problemi bili različiti.

 

prva grupa ispitanika: osobe sa blažim zdravstveni problemima

Najpre opisali su svoje zdravstveno stanje. Naveli su svoje tegobe. Ispitanicu koji su uzeti za experiment su osobe sa lakšim zdravstvenim problemima. Primena tehnike je radjena individualno, jedan na jedan. Bez da im je objašnjeno čemu tehnika služi, kako bi se izbegao Placebo efekat.

Neki od dugogodišnjih problema ispitanika su: migrena, povišen krvni pritisak, bol u ledjima, anksioznost, blaža depresija….

Nakon što su se upoznali sa postupkom tehnike, odradili su je po uputstvu. Nakon završene tehnike na energetskom (emocijonalnom) nivou osetili su vidno poboljšanje, to su opisali kao “ rasterećenost”, nešto kasnije nakon verbalizacije ( govora) svojih osećanja, zdravstveni problem je prestao da bude tako očigledan. Krvni pritisak bi bio normalizovan, bol u telo bi prestala, dok anksioznost bi se potpuno zaustavila. Zadatak svakog klijenta je bio da u narednim danima, tačnije, pet narednih dana trebalo je izvodi tehniku sam sa sobom.

Nakon pet dana, su do jednog su se javili sa pozitivnim vestima, nisu više osećali tegobe. Štaviše osetili su da energija koja je bila zarobljena u bolesti sada im daje snagu i kreativnost da rade ono što vole. Njihov fizički nivo je bio potpuno funkcionalan, energetski u harmoniji, dok na mentalnom nivou, mogli su da primete da im je untrašnja komunikacija potpuno zadovoljavajuća, pozitivna i usmerena.

 

druga grupa ispitanika: osobe sa finansijskim problemima

Ovo je bio velik izazov za mene. Jako sam bila uzbudjena, znala sam da rezultati će pokazati da li stvarno naš um nas sprečava da živimo u bogatstvu svake vrste. Izabrala sam osobe koje imaju finansijske probleme i to; osobe sa dugogodišnjim dugovima i osobe sa niskim primanjima.

Obe grupe ispitanika imaju problem kako kažu, “žele da imaju novca onoliko koliko im je dovoljno da žive normalan život”. Mnogi od njih rade na sebi različitim disciplinama, ali zajedničko im je  nedostatak novca.

Nakon objašnjenja same tehnike, pristupili smo izvodjenju iste. Nije im rečeno čemu tehnika služi. Tehnika je radjena jedan na jedan. Nakon završene tehnike, ispitanik je osetio lagodnost na fizičkom nivou, zatim na energetskom. Jasno je svako od njih opisao koje emocije oseća, njihovo kretanje. Interesantno je to što na mentalnom nivou, većina njih nije osetila ni uvidela nikakvu promenu. Tačnije samokomunikacija je izostala. Vladao je mir u njihovim mislima. Što je dobro, setite se prazan hod otvara mogućnost da se umetnu one misli koje su poželjne. Njihov zadatak je bio da svakodnevno izvode tehniku i da grade svoj mentalni nivo po datom uputstvu.

Nakon pet do sedam dana, većina njih došla je sa prvim vidljivim rezultatima. Većina njih našla je način t.j mogućnost da se količina novca poveća u prihodu. Navode da su to isto mogli i ranije ali da se nisu setili. Takodje njihova briga o novcu je nestala. Nastavili su da koriste tehniku, jer znaju da je to samo početak.

 

Moj lični primer

Budući da sam svesna celog procesa tehnike ja sam istrajavala u izvodjenju iste. Nisam imala akcenat na jedan aspekt života već na ceo svoj život. Osim MIRA koji sam tražila svugde, dobila sam radost, kreativnost i ljubav (emotivnog partnera) Osobe iz mog okruženja primetile su da sam drugačija u pozitvinom smislu. Posebno mi je drago, jer sam primetila da je moja najmladja kćer vidno napredovala u školi. Dakle kao roditelj, coach i prijatelj shvatila sam da snaga mog uma i te kako može uticati i na osobe iz mog okruzenja, je sve je samo energija, koja se prenosi i jasno vidi. Istraživanje se nastavlja

 

“INTRA”- tehnika

Podeliću jedan deo tehnike:

Najpre pročitajte a zatim uradite tehniku:

Sedite ili lezite udobno, napravite par udaha i izdaha. Umirite se misaono na kratko, na pet sekundi. Zamislite vas UM. Vidite koje je boje (obično se um vidi tamnim bojama). Sada pokušajte da osetite koja emocija dominira vašim umom. Ima ih mnogo, ali jedna je dominantna. Koja je to emocija?

Uzmite lepe svetle boje, po vašem izboru i obojite vas UM. Ispunite ga lepim svežim i svetlim bojama. Radite to dok ne osetite ili vidite da je ceo Um obojen. Neka blista. Zatim pošaljite iz sebe onu emociju koju želite, najčešće se šalje ljubav. No vi možete poslati radost ili šta mislite da će vam prijati. Ostanite tako ne duže od tri minuta.

Posmatrajte svoje telo. Kada se um i emocija sretnu telo reaguje. Kakav vam je osećaj u telu? Kako se osećate sada? Taj odgovor pružiće vam saznanje jeste li pravilno uradili vežbu.

Vas jedini zadatak je da tokom dana često vidite i osetite vaš um u svetloj boji, onoj kojom ste ga obojili, kao i da proživite onu emociju koju ste mu poslali.

Ovo je tehnika koja vas UM odredjuje i čini da vi vladate svojim umom. Jedino što je potrebno je ovde i sada da vidite vaš UM kako se smeje u lepim bojama i divnim emocijama.

Ako želite da ovladate tehnikom prijavite se na lidija.grujic5@gmail.com

Takodje pozivam vas da napišete svoja iskustva koja ste dobili tokom primene tehnike.

Lidija Grujić, Holistic Life Coach, autor tehnike Intra

photo. Fabrika fotografa

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

2 thoughts on ““INTRA” TEHNIKA: OSTVARITE SVOJE ŽELJE

 • 02/08/2016 at 11:55
  Permalink

  Bravo!!! Ovo se zove ispunjenje svoje Kosmicke misije !!!

  • Lidija Grujić
   02/08/2016 at 12:46
   Permalink

   Hvala dragi Tomo 🙂

Comments are closed.