DA LI AKTIVNO UČESTVUJETE U DIZAJNIRANJU SVOG ŽIVOTA?

Svakodnevno nam upućuju, a takodje i mi drugima postavljamo pitanje “Kako si?” To nam je prešlo u naviku. Pitanje postavljamo po automatizmu, ne razmišljajući o njegovoj suštini, njegovoj jačini i ne slušajući odgovor. Isto tako, odgovaramo koristeći neke prihvaćene fraze, ne slušajući sebe i tako završavamo komunikaciju.

Razmislite malo iskreno o tome “kako ste”. Da li ste zadovoljni odgovorom? Da li je to ono što zaista želite za sebe? Da li samo posmatrate život ili aktivno učestvujete u njemu? Da li ujutru, kada ustanete radujete se novom danu, imate plan za njega i tako kreirate i dan i život? Ili se prepustite stihiji mase da vas nosi?

Ali kao što kažu: “Ako vi nemate plan za vaš život, onda vaš život upada u nečije tuđe planove”. Šta mislite, ko će da napravi bolji plan za vas?  Vi ili neko drugi? Budite to vi! Ne dozvolite da drugi upravljaju vašim životima! Sami izgrađujte svoj život prema vašim željama, htenjima, prema vašim snovima. Jer, vi ćete živeti u njemu! Oslušnite sebe, otkrijte šta zaista želite, pratite vašu intuiciju, jer ona predstavlja govor duše. Ona ukazuje na vaše mogućnosti, na vaše resurse koje ste  možda zatrpali nehajnim odnosom prema sebi, prema svom životu.

Vi možete mnogo, ali prvo to osvestite. I donesite odluku! Odluku da će vaš život biti rezultat vašeg stvaranja. Da ćete biti akteri svog života! Ne posmatrači, ne neko ko će svoj život trošiti ispunjavajući tuđi. Jer, imamo samo jedan život!

I meni je stalo kako ga trošim, šta stvaram, koliko doprinosim čovečanstvu, koliko dajem,  verujem, koliko volim…

A vama?

Zato počnite sa ovim pitanjem: “Kako sam, stvarno?” Zahvalite se za sve čime ste zadovoljni, u svakom segmente života!

A u kojima niste?

Menjajte! Napravite plan i krenite! Hrabro krenite! Znajte, ako krenete uvek ste u dobitku: dobijate nova iskustva, saznanja, usmerenja, nove mogućnosti, uzbuđenja… A sve to čini život.

Ako ne krenete, ostajete gde ste bili i sa čežnjom gledate one hrabre koji su odlučili. Posmatrate njihov život, posmatrate svoj. I samo posmatrate… a život ide.

Ohrabrite se! Usudite se! Dizajnirajte sami svoj život!

            I naravno, ŽIVITE ŽIVOT!

text: Vesna Popović, Holistic Life Coach

ostali textovi

Živite život, autor Vesna Popović- coaching magazin

Novu  knjigu Vesne Popović Živite život, možete poručiti klikom na link ŽIVITE ŽIVOT

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.