DA LI PODSVEST RADI PROTIV NAS ILI….

Pročitala sam jedan status na facebook–u koji me je inspirisao da napišem ovaj tekst. Govorilo se o svesti i podsvesti, da je jača svest od podsvesti i da se previše bavimo podsvešću.

Ako krenemo od činjenice da 95 % svog života živimo iz svog podsvesnog uma a 5 % iz svesnog uma. Koliko smo od tih 5 % zaista svesni? Ova činjenica već dovoljno govori!

Podsvesni um nije protiv nas, nije bauk, on nam je potreban isto kao i ego. Suština je u tome da osvestimo svoje podsvesne programe, da ih promenimo ukoliko nam ne služe. Jedno ne može bez drugog. Tek kada osvestimo određeni podsvesni program možemo da ga promenimo, a kada ga promenimo možemo da živimo taj životni segmenat u željenom vidu.

Eto razloga zašto se toliko bavimo podsvesnim umom!

Stvari počinjemo da menjamo/rešavamo onda kada smo svesni da nam ne služe i da želimo nešto drugo. Kada se u datoj situaciji postavimo tako da smo orijentisani samo na sebe, na to kako se osećamo, šta smo do sada radili i šta ćemo promenuti u kom pravcu razmišljamo i da sve što radimo naravno nikoga ne ugrožava. Tek tada možemo da kažemo da smo osvestili neki deo svog života i preuzeli odgovornost za sopstveni život. A dok krivimo druge, bavimo se time šta neko drugi radi i krivimo okolinu i druge za našu situaciju je delovanje iz podsvesnog uma ( nesvesno) i ustvari dajemo drugima moć nad našim životom.

Bitna stvar u procesu promena i način funkcionisanja našeg podsvesnog uma je ne boriti se protiv njega. Kada smo osvestili neko uverenje ili podsvesni programo za koji smatramo da nam ne služi treba prvo da ga prihvatimo. Prihvatiti je veoma bitno jer i to je u tom momentu deo nas. Kada nešto prihvatimo automatski smo u stanju mira a iz stanja mira sve izgleda drugačije i tada smo spremni a i možemo da promenimo sve što želimo.

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonekcije

ostali textovi

Youtobe kanal: Marina Zlokolica  

photo: Pixabay & Coaching Magazine

17.03. i 18.03. U Beogradu odrzace se radionica KAKO NACI IDEALNOG EMOTIVNOG PARTNERA!

 

 

 

Link za prijave:

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.