DIJALOG DUŠE I TELA: RADIONICA

Znakovi Zodijaka mogu nam ukazati na mnoge informacije koje nam mogu pomoci u vezi našeg zdravlja. Astromedicina je vrlo kompleksni deo astrologije i može pružiti odredjene bitne informacije o našem zdravstvenom stanju i mogu se odrediti predispozicije za odredjene bolesti. Najvažnije je analizirati prvu, šestu, osmu i dvanaestu kuću da bi se odredjene stvari utvrdile i potvrdile.

coaching magazine

Prva kuća je polje koje pokazuje naše telo, kako se ono oseća i šta mu prija a šta mu škodi, kakva je vitalnost našeg organizma, samo što se to dalje kombinuje sa našom vladajućom planetom i pozicijom našeg Sunca. Na primer ako je neko podznak Ovan, to znači da je prva kuća u znaku Ovna i vladajuća planeta je Mars,  nadalje je bitno gde se nalazi Mars i kako je postavljen. Svakako ova osoba može imati česte glavobolje i probleme sa sinusima i probleme koje se odnose na nos, grlo, uvo, jer je sve ovo obuhvaćeno znakom Ovna. To je prvi znak Zodijaka, koji vlada glavom i pratimo kako je postavljen Mars, što moze ukazivati  na glavobolje… Generalno je bitno da je dobro postavljen vladar horoskopa, koji je ujedno i vladar prvog polja što pokazuje da je osoba sklona brzoj  regeneraciji.

Šesta kuća pokazuje koje su nam predispozicije za moguce bolesti koje nas čekaju ili kojima smo skloni ( nasledili od roditelja ). Vladar sestog polja i planete u 6 polju govore sta je osetljivo od organa i na koji način treba da obratimo pažnju na naše slabe tačke. Pošto je ova kuća koja govori o ustaljenim  navikama,  pa moze se videti kako odredjene životne navike uticu na nase zdravlje.

Osma kuća po analogiji pripada znaku Škorpije i kada je dobro postavljena onda osoba moze imati veliku moć regeneracije i planete nam ukazuju na koji nacin dolazi do regeneracije. Najbolje je ovde imati dobropostavljenog Jupitera a najteza varijanta je kada se tu nalazi Saturn koji je loše postavljen.

Dvanaesta kuća predstavlja našu psihu i vladar 12 polja i planete koje se nalaze u 12 polju ukazuju nam na probleme koji mogu biti vezani za unutrašnji deo naše ličnosti. Konkretno šta je ono što nas blokira i na koji način, kako se nosimo sa stresom, onda se tu kombinuje i uticaj Meseca, koji je zadužen za nase emocije i sve ono sto nosimo unutar nas samih.

Takodje jako je bitna pozicija Sunca i u kom znaku se Sunce nalazi, kakve aspekte pravi, sa kojim planetama je u kontaktu i jos mnogo faktora koji utiču na analizu naseg zdravlja.

Ako je Sunce u Ovnu, tada je osetljiva glava, mozak, krvotok, srce, nekontrolisano rasipanje energije, skloni su svakodnevnom stresu i za njih je jako bitno da se bave sportom.

Ako je Sunce u znaku Bika, ovde je osetljivo grlo, glasne žice, štitna žlezda, problem sa ishranom i sklonost gojaznosti.

Ako je Sunce u znaku Blizanaca, tada je osetljivost vezana za disajne organe, potrebno im je da često borave na svežem vazduhu.

Ako je Sunce u znaku Raka, ovde su emocije jako naglašene i one su okidač za sve bolesti koje se mogu pojaviti, osetljiv je stomak, creva, želudac. Njima prija da se često opustaju kroz neki vid kreativnog izražavanja, zbog naglašene sklonosti da mastaju.

Ako je Sunce u znaku Lava, ove osobe su sklone dramatizovanju i  sve ih dotiče, jer su jako subjektivni, ovde strada najvise srce, kičma, vene, oči…

Ako je Sunce u znaku Device, osetljiv je digenstivni trakt, osoba moze imati probleme sa ishranom jer je preostljiv sistem za varenje i  „ svaka nervoza ide preko stomaka „ . Devicama je jako bitno da su zaposlene nečim jer tako ubijaju svoju unutrašnju nervozu koju sami stvore.

Ako je Sunce u znaku Vage, osetljivi su bubrezi, koža,  ledja, kičma.. jako je bitna Venera kako je postavljena kod njih.

Ako je Sunce u znaku Škorpije, osetljivi su jajnici, problem sa čestim zatvorom, bešika, sklonost visokim temperaturama, njihove bolesti deluju dramaticno ali se jako brzo regenerisu.

Ako je Sunce u znaku Strelca, onda su osetljivi kukovi, bedra, vratni deo kičme, ove osobe moraju da se stalno kreću i „ to im je u krvi „ i na taj način se oporavljaju kad god imaju probleme sa zdravljem.

Ako je Sunce u znaku Jarca, onda je osetljiva kičma, zglobovi, kosti, zubi, koža. Ovo su ljudi koji imaju često depresivne misli i od toga nastaju odredjeni zdravstveni problemi.

Ako je Sunce u znaku Vodolije, osetljiv je krvotok, donji deo noge, vene na nogama.

Ako je Sunce u znaku Ribe, slabe tačke su vezane za stopala, sklonost infektivnim bolestima,  pad imuniteta, a takodje mogu biti i skloni bolestima nepoznatog porekla pa svaku sumnju moraju da provere nekoliko puta.

Radionica: DIJALOG DUŠE I TELA

utorak, 20.06. u 18h

Pričamo o zdravlju iz ugla psihologije i astrologije.

Još je slavni Hipokrat rekao da on radije želi da sazna kakva je ličnost čoveka koji se razboleo od neke ozbiljnije bolesti nego kakvu bolest ima taj čovek.

Stres je okidač za preko 90% bolesti, a šta je zapravo stres? Kako se nositi sa njime? Kad se javlja bolest, šta nam poručuju simtomi? Povezanost emocija i organa – smiren um šalje telu poruku da živi, dok mu depresija, strah i nerazrešeni konflikti šalju poruku da umre. Možemo li doprineti isceljenju – za početak, izbrišite iz rečnika reč “nemoguće.”

  1. i 12. kuća pokazatelji zdravlja. Kako naša vladajuća planeta utiče na naše zdravstveno stanje? Koje su naše slabe tačke? Mesec, emocije i uticaj na zdravlje…

Utorak, 20.06. u 18h, Lomina 57/10.
Učešće: 1.500 din.
Prijave i informacije na 069 135 6590 i 060 708 1974

coaching magazine

Voditelji: Mirjana Janković, psiholog i holistički terapeut i Nena Janković, dipl . vaspitač i astrolog

Fb page Ventura

Fb page: One minute

Fb page: Mirjana Janković, psiholog & holistički terapeut

Fb page: Nena Janković, vaspitač & astrolog

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *