FENG SHUI EGZAKTNA NAUKA?!

Danas su tekstovi u  novinama, knjige, uopšteno i mediji o Feng Shuiju donekle pogrešni. Tome je doprinela svetska  fascinacija za  misterioznim nevidljivim energijama koje se vezuju za Feng Shui. Za one koji su kao i ja, istraživali o Feng Shuiju tokom poslednjih dvadeset godina, verovatno ste primetili  da postoji podelila se na dve grane…na Klasičan, drevni Feng Shui, i moderan Pop Feng Shui.

 
Kuće i zgrade su, baš kao i ljudi, drugačije jedne  od drugih. Jedinstveni, kao otisak prsta. Okolnosti pod kojima se grade stvaraju uticaje za svaku zgradu od samog početka. Postoje one koje su davno podignute na koje nismo imali uticaja, ali i one koje možemo kontrolisati, ako se sada podižu (orijentacija zgrade, njen dizajn, izgled, boje i materijali koje koristimo za izgradnju  itd.).

Za one koji ne znaju..odgovor na  pitanje: da li analiziram celu zgradu ili samo pojedinačnu stambenu jedinicu…odgovor je oba. Moram analizirati i uraditi opservaciju  i zgrade i stana, jer je analiza čak i malog po kvadraturi stana, složena kao analiza kuće. Da pojasnim na ovaj način: ako vas nešto boli, prvo proveravate šta je uzrok, pa lečite i uzrok i posledicu. Na isti način, ako živite u stanu, na vašu energiju utiču i jedinica u kojoj živite i  zgrada. Ovde je i varijanta sa  jos više posla ako je stan orijentisan na drugačiji način tj. ako je okrenut drugačije nego lice zgrade ( u drugom pravcu).

Čak i ako stan izgleda savršeno sa stanovišta Feng Shuija, obično je dobra ideja da proverite ceo kompleks pre nego što se uselite. Na primer, da li postoji puno praznih stambenih jedinica? Da li drugi stanari imaju loše zdravlje? Da li su njihove finansije u dobrom / lošem stanju?

Ako je tako, onda su tu svi znaci da bi se u stanu, glavnoj zgradi, mogle desiti neke od nepredviđenih loših stvari ili problema. Tako da će ti problemi verovatno uticati na vas na nepovoljan način, kao na vaše komšije.

U većini slučajeva ako iznajmljujete stan ili ga kupujete, iako je zgrada mogla biti i građena po Feng Shui principima (što je još uvek retko), pojedinačna jedinica nije; tako da ćete morati unajmiti sopstvenog konsultanta da biste saznali kakav je Feng Shui svake stambene jedinice.

Gordana Šutanovac 

Rad, i veliko iskustvo stečeno u javnim nastupima mnogih inostranih i domaćih brendova na sajmovima mode, bankarstva, građevinarstva, poljoprivrede. Korak napred u dizajnu elemenata za izlaganje i prezentaciju na štandovima. Učestvovala je pri postavci najveće međunarodne izložbe savremene umetnosti u Srbiji –  “Oktobarskog salona”. Zlatna medalja Nikole Tesle za projekat malog patenta na temu “Lutka za dekoraciju izloga”.

Aktivna u javnom prezentovanju, razvoju i unapređenju ove oblasti
Objavila je brojne članke o Feng Shuiju i popularisala ovu nauku u nastupima na nacionalnim televizijama, kao i na predavanjima u Srbiji.

Dizajnirala je enterijere stanova, kuća i poslovnih prostora. Majstor, konsultant i predavač Feng Shui tehnike. Saradnik i moderator više sajtova koji se bave ovom temom. Praktikant sa višedecenijskim iskustvom u radu Feng Shui projekata. Sertifikovani Feng Shui praktičar, Majstorsko pismo.

Pisac knjige PODESI JEDRA Feng Shui priručnik. Knjiga pravi razliku između Klasičnog i modernog, POP Feng Shuija. Trenutno završava pisanje druge knjige „Arhitektura i Feng Shui” sa primerima iz prakse.

Živi i radi  u Beogradu.

Kontakt:

goca.fengsui@gmail.com

www.vrilfengsui.com

ostali textovi

photo: pixabay 

 

 

 

 

 

Vrata novca

 

U Feng Shuiju nisu svaka ulazna vrata Money Door,  niti se sve kuće i poslovni prostori mogu pretvoriti u Vrata novca. To je retka i divna pojava koja favorizuje neke zgrade, kuće ili lokale, dok druge nemaju tu sreću. Samo oko 10% zgrada ima prirodnu novčanu srecu. Čak iako arhitekta ne zna Feng Shui, on slučajno postavi vrata na pravo mesto. Naravno, ako dizajnirate zgradu od A do Š, (od nule, što bi rekli kod nas) sa dobro obučenim Feng Shui Masterom, on vam može preporučiti gde bi se novčana vrata trebala namerno otvoriti (ne ostavljajući to samo kao “slučajnost”).

Povežite molim vas tih 10% vrata koja donose novac, sa procentom bogatih ljudi na zemaljskoj kugli…ima tu neke veze priznaćete!

 

 

Piše: Gordana Šutanovac

Feng Shui Majstor, praktičar, predavač, i konsultant

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *