GORDANA ŠUTANOVAC: FENG SHUI U ARHITEKTURI

Najava druge knjige Gordane Šutanovac, iz oblasti drevnog Feng Shuija, koja će izaći u januaru 2019. pod naslovom « Feng Shui u arhitekturi». Kad se jednom dopusti da se vrata malo odškrinu, ona će biti otvarana sve šire. Vreme je sazrelo za ozbiljnije znanje od onog koje je dosad dopuštano.

Izvod iz recenzije

„Poznavaoci i ljubitelji feng shuija imaju pred sobom jednu zanimljivu i svojevrsnu poslasticu zgotovljenu iz spisateljskog pera autorke koja se sa nepresušnim entuzijazmom gotovo dve decenije bavi ovom drevnom veštinom. Uviđamo da autorka u zavidnoj meri poznaje mnoge skrivene tajne feng shuija i zato je u mogućnosti da nakon svog prvog čeda napisanog u formi priručnika (Podesi jedra) krene u dalja traganja i da se hrabro uhvati u koštac sa pitanjem koje je sve nas, ljubitelje feng shuia dugo interesovalo: koje su to sličnosti i razlike između feng shuija i arhitekture? U svetskoj literaturi nema naznaka da se pre nje bilo ko bavio ovom temom u literalnom domenu. Kao dugogodišnji čitalac knjiga iz oblasti feng shuia upućujem autorki zahvalnost za otkrivanje jednog novog i zanimljivog ugla posmatranja, svi komplimenti za njeno sazrevanje kao stručnjaka i spisatelja i naravno za izuzetnu hrabrost pri odabiru teme. Ovo delo u svakom smislu zaslužuje svoj život van okvira domaćeg izdavaštva.“

Biserka Jakovljević
psihoterapeut i publicista

Reč urednika

“Temeljan pristp materiji, tako karakterističan za autorku. Ona stvara živu i jasnu sliku kako feng shui putuje kroz vreme. Opipljivo je u knjizi kretanje kroz više ravni, od qi energije sve do čvrstih temelja arhitekture. Ova tema dobija na težini. Metafizički principi koračaju već vekovima kroz istoriju i ljudsku sudbinu. Autorka sagledava feng shui iz različitih uglova. Tema knjge je interakcija čoveka i okruženja. Implementacija feng shuija u arhitekturu. Orijentacija u prostoru i vremenu. Sadržaj knjige će razoružati i zaintrigirati svakog čitaoca”.

Slađan Jovančov
Diplomirani mašinski Inženjer /MBA Menadžer

Supervizor knjige «Feng Shui u arhitekturi» je Master Antonio Sy Co, Manila Filipini

Deo iz knjige «Feng Shui u arhitekturi»

Naša Planeta je energetska lopta koja ima svoje energetske preseke i vortekse. Nije više tajna da su piramide u  Gizi ili kameni blokovi u Stonehendžu, u samom centru takvih vorteksa koji zrače neverovatnom energijom. Postojanje mreže ovakvih građevina na takvim osetljivim energetskim tačkama Planete, može značiti samo jedno: pokušaj da se kontroliše Zemaljski energetski sistem. Naš, ljudski organizam nije ništa drugo do energetska lopta, koja komunicira (ili ne komunicira) sa matičnom Planetom. Slična analogija se može povući i sa Sunčevim sistemom… i kosmosom. Svako nebesko biće i svako nebesko telo su delovi jedinstvenog kosmičkog sistema. Ljudsko energetsko polje trebalo bi biti povezano sa Planetarnim, a preko ovoga, i sa kosmičkim. Na sličan način smo energetski povezani sa našim domom. 

Da bi pripadali jednom kosmičkom sistemu, neophodno je da postoji nesmetani protok energije. Slično je i sa akupunkturom. Iglice se koriste kada dođe do začepljenja pojedinih energetskih lokacija od celine. Kada se energetski protok ponovo počne odvijati nesmetano, čitav organizam ozdravi. Tako je i sa našim životnim i radnim prostorom, tu nastupa Feng Shui.

Energija ne može da miruje, ona je u stalnom pokretu i neprestalno menja stanja, oblike, neprekidno se transformiše, tako i čovek – jer je i čovek energija. Čovek ima moć da upravlja energijom, da upravlja sobom, ima neograničenu moć kreacije i stvaralaštva. Ako pomislimo da smo uradili ili postigli nešto konačno, automatski se ograničavamo i tako zaustavljamo protok energije.
Da, …svako ograničavanje sprečava protok energije, sprečava dolazak nove energije, sprečava razvoj, sprečava evoluciju.

Knjigu možete poručiti na mail: goca.fengsui@gmail.com

text: Gordana Šutanovac
Feng Shui praktičar, predavač, i konsultant

goca.fengsui@gmail.com

www.vrilfengsui.com

ostali textovi

Gordana Šutanovac pisac knjige PODESI JEDRA Feng Shui priručnik.

Knjiga pravi razliku između Klasičnog i modernog, POP Feng Shuija. Trenutno završava pisanje druge knjige „Arhitektura i Feng Shui” sa primerima iz prakse.

Photo: Pixabay & Coaching Magazine

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.