HYL ZA PANKERE I ROKERE

Bio sam na HYL (Heal Your Life – Program Louise Hay), a nakon toga na koncertu Discipline kičme. I ustanovio sam neke interesantne veze.

Vezu između ove dve oblasti sam primetio kada je trener Nada Vodopia puštala pesme od Ksenije Mijatović koje imaju u sebi afirmaciju (pozitivna izjava koja treba da vas podrži i da podstakne pozitivno razmišljanje), koja se više puta ponavlja. Setih se da je ovakve pesme Disciplina kičme pevala još 80-tih mnogo pre nego što je nastao HYL. Dakle refren-afirmacija koja se ponavlja, nema puno reči i fantaziranja, samo afirmacija i ponavljanje uz muziku što više puta. Evo par takvih primera u pesmama Dicipline kičme

Za one koji imaju problema da odbiju kada im nešto ne odgovara, za one koji se osećaju loše kad kažu NE, jedna divna afirmacija:

 

Ne, ne, ne

sve što uvek volim reći jeste

ne, ne, ne

Za one koji imaju problema sa besom i mržnjom, predlažem afirmativnu pesmu Dicipline kičme-Prestani da mrziš

 

Prestani da mrziš

prestani da mrziš

prestani da mrziš

do sebe ako drziš

Takođe, Disciplina ima i metaforičke afirmativne poruke. Na primer, u pesmi “Nemoj” priča se o tome da ne treba svoje probleme (betonske ploče) bacati na druge, jer ih možete povrediti:

Nemoj da bacaš betonske table sa vrha svoje zgrade

Nemoj da bacaš betonske table polupaćeš auta a možda i ljude

Jedna od bitnijih stvari u programu HYL je predstavlja oproštaj, a za to imamo pesmu “Zaboravili Rockenrol!?!” prepunu afirmacija.

 

Oprostiti im želim

 jer ne znaju šta rade 

oprostiti im želim 

jer verujem da ima nade

Ako govorimo o osnovnim načelima HYL i afirmacijama koje su vezane za njih, i takve primere možemo pronaći u pesmama Dicmipline, na primer, jedno od osnovnih načela HYL je “Samo imajte volju!” a ja bih preporučio odgovarajuću pesmu koja sadrži takvu afirmaciju “Samo disciplina”

 

Samo disciplina pokazuje ti put samo disciplina čuva tvoj um

Nije sve samo u afirmacijama, u okviru programa smo se vraćali mislima u prošlost i birali nove puteve za sebe. Posebnu pažnju je trebalo obratiti na ulogu roditelja u našem detinjstvu. Ukoliko želite da se oprobate u tom poduhvatu koristeći pesme Discipline kične, preporučujem pesmu “Tata i mama”

 

Posećujte radionice, idite na treninge brzog čitanja i ubrzanog učenja, savladajte  veštine boljeg organizovanja, ili iz rock i punk pesama izvlačite suštinu života. Nije bitno kako to činimo, već je važno da konstantno sebe usavršavamo i poboljšavamo, da se ne opustimo, već da težimo ka najboljoj verziji sebe.

Možda koristimo različite alate, možda idemo različitim putevima, ali, u suštini, svi tragamo za istim odgovorima.

Mateja Opačić – Organizacija Vremena i Obaveza

FB: Organizacija vremena i obaveza

ostali textovi

 

 

 

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *