JA SAM….?

O kako već svi znamo za tu famoznu rečenicu koja počinje sa „ Ja sam…“
Zbilja je posebna, magična, moćna. Ali moja inspiracija danas nije u tom smjeru.
Živimo u energetskom dobu kojeg definira obilje svega. Pa tako i informacija koje nam daju mogućnost da budemo svjesniji a time i kvalitetniji – za sebe. 
Kada nešto znamo, možemo izabrati  što ćemo s time učiniti, zar ne? Kad znamo više, imamo više mogućnosti.
Znamo puno toga, biramo biti ovo ili ono, spoznajemo svoja uvjerenja, mjenjamo ih, idemo dalje…
No da li je stvarno tako? 
Testiramo sebe.
Da li stvarno znamo gdje smo.
Prije svega naš način života, okruženje, uvjerenja jako su utkana u nas same. Kreirali smo život koji  se uklopa u naša uvjerenja, Kreirali smo okruženje koje će podržati naš život. Kreirali smo sebe kao skup svega što smo prihvatili kao najbolju mogućnost.
I sve to smo radili cijeli svoj život.
S toga znamo koliko je vremena i truda potrebno za izgraditi nešto. A tek za promjeniti nešto? A tek za prihvatiti ono što stvarno jesmo? Pogotovo ako to baš nije u skladu s onim što smo gradili  i vjerovali
Zato nemojmo imati niti lažne nade a niti  razočarenja.  Jer radimo nešto a ne vidimo rezulate koje želimo. Još.
Upravo su te „sitnice“ koje smo cijeli život temeljito i ustrajno gradili one koje nas nesvjesno zadržavaju. Ako ne gradimo svoj istinski put i ne živimo svoje snove, vjerojatno živimo život koji mislimo da zaslužujemo, da trebamo, da je najbolji za nas.  I u tom slučaju, tamo negdje unutra, duboko, znamo da to nije to. Naša vibra nije baš najviša. 
Naši rezultati nisu baš najbolji. Naša očekivanja nisu ispunjena.
Ne budimo grubi prema sebi. Dapače, suprotno od toga. Prihvatimo sve ono što jest.
Svaki pokušaj mjenjanja, naše biće tumači kao „alarm“  i stavlja nas u „safe mode“, fokusiran na našu sigurnost. Ni na šta drugo. Sigurnost. Sigurnost je u fokusu. Jednostavno. 
S našim povezivanjem sa sobom, sa našim povezivanjem sa našim snovima, sa našom ustrajnošću, taj „safe mode“ će polako zamjeniti kreativna energija stvaranja koja će nas dovesti do novoga. Sigurnost će se polako topiti a kreativnost preplaviti.
No vratimo se trenutak na riječ fokus. I na naš fokus. Igrajmo se. Testirajmo se. Da vidimo gdje nam je pažnja, koja su nam uvjerenja, što nam je bitno.
Kako to možemo?
Upravo sada u ovom tekstu priznati ću da objavljujem postove i statuse sa „krivim riječima“, postove gdje ponekad izostavim ili dodam slovo…ponekad je to slučajno (uglavnom je slučajno ali kad zamjetim onda i ostavim). Kako je sada to bitno za našu temu?
Kada pročitate takav jedan post ili status i vidite gramatičku nepravilnost ili grešku, koja Vam misao preleti prva?
Primjer statusa.
Dobiti ćete odgovor na što ste fokusirani – sadržaj ili formu. Kada to utvrdite, vidjeti ćete kakva Vam je energija, kakva Vam je vibra.
Kakva je vibra takvi su i rezultati. U svim životnim cjelinama. 
Imati ćete  priliku utvrditi ili otkriti neko od svojih uvjerenja. Kakva su nam uvjerenja takav nam je i život.
Samo čitanjem jednom posta ili statusa…
Kada znamo gdje smo, možemo izabrati da li želimo tu ostati ili želimo negdje krenuti.
Vjerujem da je sada dobar trenutak za onu rečenicu „ Ja sam…“
Bez obzira koji je Vaš rezutat testa, čestitajte sebi.
Jer svi rezultati pobjeđuju!
Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.