KADA ZAISTA MOŽEMO DA RAZUMEMO DRUGU STRANU?

Razumevanje i odobravanje su pojmovi koje veliki broj ljudi poistovećuje tj. misli da imaju isto značenje, ali suštinski oni označavaju dve potpuno različite stvari.

Stanje u kojem razumemo neku osobu, događaj, ili situaciju znači da na to ne gledamo kroz sopstveno iskustvo. Znači ne poistovećujemo se sa onim što čujemo i vidimo, ne doživljavamo na subjektivan način. Tada možemo da sagledamo sve okolnosti i uzroke koji su doveli do ishoda i razumemo da u tim okolnostima  nije moglo drugačije ili osoba nije znala drugačije. Što naravno ne znači da ne vidimo druga rešenja ili moguće ishode, a isto tako nije nužno i da bi smo sami postupali na isti način.

PERSONALNI PROGRAM ZA BALANS

Kada je reč o odobravanju u pozadini može da bude nekoliko scenarija. Prvi da objektivno sagledamo celu situaciju, razmotrimo sve uzroke, uzmemo u obzir okolnosti i shavtimo da je osoba u tom momentu donela pravu odluku i da bismo i sami baš tako postupeli. Drugi scenario je da na subjektivan način posmatramo situaciju i da zbog toga nismo u stanju da sagledamo širu sliku i vidimo i druga moguća rešenja. Ili možda da iako znamo da postoje bolja rešanja imamo određene svoje potrebe koje zadovoljavamo kroz odobravanje. Što samo po sebi dovodi u pitanje našu nameru.

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonekcije

ostali textovi

Youtobe kanal: Marina Zlokolica  

photo: Pixabay & Coaching Magazine

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *