KAKO DA NESVESNO POSTANE SVESNO?!

Kroz život svi događaji, sve situacije koje nam se dešavaju potvrđuju ono ko mi jesmo. Vraćaju nas u naše prirodno stanje. To bi trebalo da bude stanje mira, ispunjenosti, zahvalnosti ali na žalost često nije tako.

Deca u ranom detinjstvu posmaraju svet oko sebe i u tom uzrastu sve što se dešava oko njih upijaju. U tom periodu ne razumeju situacije i dešavanja koja ih okružuju na mentalnom nivou  nego ih samo osećaju na emotivnom nivou i zbog toga ih i shvataju bukvalno. U slučajevima kada se dese situacije koje njih uplaše, povrede, uznemire i slično a nemaju adekvatnu pomoć kako bi im se pomoglo da to procesuiraju, te emocije ostanu duboko urezane u podsvesnom umu. Sobzirom da je to tačka na koju smo najosetljiviji svaki put kada prepoznamo takvu ili sličnu situaciju bude se iste emocije i reagujemo na isti način. Takođe nešto što je zanimljivo je da kada govorimo o svojim emocijama mi se poistovećujemo sa njima pa kažemo „ Ja sam srećna, tužna, ushićena, ljuta, besna….“ a bolje bi bilo da kažemo „ Ja osećam sreću, ljubav, tugu, bes….“. Jer u biti emocije su veoma varijabilne i stalno osećamo nešto drugo pa tako mi nismo naše emocije samo trenutno osećamo određenu emociju. Na taj način to postaje naš prozor, okvir kroz koji gledamo život i sve što nas okružuje.

Ono što možemo da uradimo za sebe u takvim situacijama je da pratimo sebe i da malo se vratimo u nazad i vidimo šta je to što karakteriše čitav naš život i svaki životni segmenat zasebno. Ono što je meni pomoglo da prevaziđem takve situacije i sklonim okvire koji mi ne služe a sada to isto koristim u radu sa svojim klijentima su tretmani Rekonektivnog isceljivanja i Holistic Life Coaching. Tretmani Rekonektivnog isceljivanja mogu da nam pomognu da prvo sklone sa našeg puta sve ono što je nepotrebno za naš dalji rast i razvoj a zatim da osvestimo sve ono gde se trenutno nalazimo i sve svoje potrebe i želje a Holistic Life Coaching nam pomaže da sve to verbalizujemo i sprovedemo u praksu.

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonekcije

ostali textovi

Youtobe kanal: Marina Zlokolica  

photo: Pixabay & Coaching Magazine

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.