KAKO KORISNO UPRAVLJATI VREMENOM?!

Činjenica na kojoj sam veoma zahvalna je što sam kao mlada osoba shvatila i razumela da je ono što uvek nosimo sa sobom mi sami a jedino što zaista možemo da posedujemo je sopstveno znanje.

Primetila sam da većina ljudi prvenstveno traži prilike. Ali zapravo da bi mogli da iskoristimo ukazanu priliku i na nju odgovorimo na adekvatan način treba da budemo spremni za nju i da posedujemo adekvatno znanje. Koliko smo svesni da je edukacija tokom čitavog života nešto što je neminovno, nešto što nas obogaćuje kao ličnost, pomera naše granice i širi poglede na svet. A sve to zapravo i jeste ono što stvara prilike i čini nas sposobne da vidimo i prepoznamo sve što dolazi na naš put.

I tako opet dolazimo do toga da sve kreće od naše unutrašnje promene!

Stalna edukacija nam pruža tu širinu da pratimo sebe koliko se menjamo na svim nivoima. Pruža nam mogućnost da sa različitih nivoa i iz različitih uglova sagledavamo život, situacije, okruženje, sebe.

Ulaganje u sebe je veoma važno kako za svakog pojedinca tako i za njegovo okruženje. A izgovori „ nemam vremena“ i slično su samo izgovori i dokaz da nismo spremni da preuzmemo odgovornos za sopstveni život i da i dalje želimo da ostanemo tu gde jesmo. Kada nešto želimo nađemo način, kada ne želimo imamo izgovore. A kako bi to argumentovali uvek možemo da sumiramo kako provodimo svoje slobodno vreme.

KAKO TI PROVODIŠ SVOJE SLOBODNO VREME???

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonekcije

ostali textovi

Youtobe kanal: Marina Zlokolica  

photo: Pixabay & Coaching Magazine

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.