KAKO OSLOBODITI SEBE

Jedna od najvećih zabluda čoveka je da teži stvarima, mestima i događajima jer misli da će onda biti srećan. Pogotovo ako se tome doda i pitanje koliko dobro poznajemo sebe pa znamo ili ne da li to zaista želimo ili smo samo videli da je baš to donelo benefite nekome drugom.

Poenta rada na sebi je da upoznamo sebe, da osetimo sve svoje emocije, da osvestimo sve svoje želje i potrebe da shvatimo šta zaista želimo i da krenemo ka tome. I da kroz taj put naučimo veštine koje nam mogu pomoći na našem životnom putu. Kako se kaže „ život nije ono što se događa već kako gledamo na ono što se događa“.

Personalni program za balans

PERSONALNI PROGRAM ZA BALANS

Da bi se promenio naš spoljni svet mora prvo da se promeni naš unutrašnji svet. A to menjamo tako što unutar sebe nalazimo inspiraciju i pokretačku snagu. Svako od nas ima nešto što voli, nešto u čemu uživa, nešto u čemu nestaje vreme i čemu se predaje celim bićem. Nekada je to sport, može biti knjiga, vreme za opuštanje, crtanje, neko voli da šije ili možda pravi razne figure ili predmete……To su momenti oslobađanja, kada sve oko nas nestaje i u potpunosti se predajemo procesu, gde na fizičkom nivou osećamo kako nam telo postaje lako, energija nam raste i osečamo radost stvaranja nečeg novog. Ovo su momenti kada nam dolaze nove ideje, kada dobijamo inspiraciju i kada akumuliramo energiju za sve obaveze, izazove koje svako od nas ima. To su momenti kada se menja naš unutrašnji svet.

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonekcije

ostali textovi

Youtobe kanal: Marina Zlokolica  

photo: Pixabay & Coaching Magazine

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.