KAKO SE SUOČITI SA STRAHOM?!

Kažu se da je najbolji način za prevazilaženje strahova suočavanje sa samim strahom!

Da li ste se nekada suočili sa nekim svojim strahom! Kakvo je to iskustvo bilo?

Dete kada se rodi ima urođen strah od buke. Što znači da su drugi strahovi stečeni, iracionalni i potiču iz igre našeg uma. Plašimo se uspeha, neuspeha, osude, sastanaka, rastanaka i još mnogu stavri. I tako nam prođu godine da ne proživimo razna iskusta, ne izgovorimo ono što mislimo ili osećamo jer se plašimo.

A šta bi bilo ako bi se suočili sa nekim od tih strahova?

Često se desi da nas i život sam suoči sa onim čega se plašimo ili što ne želimo! Da li se sećate nekog takvog iskustva?

Najčešće kažemo da i nije bilo tako strašno kao što smo mislili. A posle toga usledi osećaj lakoće jer smo se oslobodili tereta koji smo nosili, u ovom slučaju straha! Veoma važan faktor u načinu na koji prolazimo to iskustvo je stepen razvijenosti našeg mentalnog i emotivnog nivoa. Koliko smo osvestili svoje misli i emocije, koliko jasno možemo da verbalizujemo sve što mislimo i osećamo. Na kraju dolazi momenat kada smo aktivan učesnik i pasivan posmatrač u svom životu, kada možemo da proživimo svaku situaciju i emociju, kada sve što radimo znamo zašto radimo a opet sasvim objektivno da se povučemo i sa strane sagledamo sve što se dešava.

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonekcije

ostali textovi

Youtobe kanal: Marina Zlokolica  

photo: Pixabay & Coaching Magazine

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.