KAKO SPREČITI BOLESTI

Kako i zašto dođe do bolesti? Da li je genetski prenosiva ili je nešto drugo u pitanju? 

Sve emocije koje su potisnute koje nismo proživeli i oslobodili se svega potisnutog, se talože u određenom delu tela. Svaki deo tela ima određenu simboliku. Čak i u narodu je veoma često da se određene izjave povezuju sa određenim stanjem i emocijom. Mogli smo da čujemo da se kaže usled velikog stresa i nervoze „ Ožučio sam se“ , ili kada se neko uplaši „ Noge su mi se otsekle“ , ili kada nešto ne možemo da oprostimo „ To mi je rak rana „  i slično.

Da li i vama ovo strašno zvuči?

Naučnici su dokazali da  kada o nečemu razmišljamo naše telo to preživljava kao da nam se zaista to i dešava!

Svaki put kada iznova potisnemo neku emociju ona ostaje unutar našeg tela i svaki put iznova se taloži do momenta kada usled nastale energetske blokade tu bude minimalan protok energije i nastaje bolest. Jedan od razloga zbog kojih je naj teže emociju otpustiti je to što se mi kroz govor poistovećujemo sa njima, pa kažemo; „ Besan sam,  ljut sam“ …

Takođe, ustaljeno ponašanje i navike deca usvajaju od svojih roditelja i preuzimaju kao svoj model ponašanja i zato se u porodicama ponavljaju određene tegobe.

Ako dovoljno obratimo pažnju na svoje telo i emocije, možemo da primetimo senzacije koje se dešavaju i šta telo preživljava u raznim situacijama. Za početak možemo da razaznamo šta to naj češće osećamo, šta nam se ponavlja, da li nam služi ili ne. Zašto mi se to dešava? Koje svoje potrebe zadovoljavam time?

Vrlo često je sve to veoma suptilno upakovano pa na prvi pogled, te možemo pomisliti ali ovo nema veze sa mnom pa je zato bolje ako imamo pomoć terapeuta ili Holistic Life Coacha, koji nas može voditi kroz ovaj proces.

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonekcije

ostali textovi

Youtobe kanal: Marina Zlokolica  

photo: Pixabay & Coaching Magazine

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.