KOLIKO LICA ZAPRAVO IMAŠ?

Da li ste razmišljali nekada o svim ulogama koje živite?

Na koji način se predstavljate roditeljima, deci, mužu/ženi, kako na poslu a kako pred prijateljima? Koji deo sebe pokazujete a koji krijete?

Zašto to radite?! Dete se od malih nogu uči da ako je dobro onda je i voljeno. To se radi sa dobrom namerom da se od njega izgradi osoba koja može kasnije da se lakše i bolje uklopi u vrtić, školu pa sve do odrastanja kada treba da se zaposli i uklopi u svet koji ga okružuje.

Problem nastaje u momentu kada poručujemo   „ ti nisi dobar“, jer to na podsvesnom nivou znači  ” ja nisam prihvaćen, ja nisam dovoljno dobar, ja nisam voljen, ja ne zaslužujem”.  A svi želimo da budemo voljeni i prihvaćeni baš takvi kakvi jesmo.

YT: Kako se osloboditi disfunkcionalnih emocija

Obrasci i uverenja nastala u ranom detinjstvu nas prate tokom čitavog života, sve do momenta dok ih ne osvestimo i rešimo da ih promenimo. A nekom na žalost prođe i čitav život vrteći se u krug u kidanju sebe između onoga što želi, misli i oseća i onoga što se od njega očekuje da želi, misli i oseća. Mi jesmo socijalna bića i naravno da sve naše potrebe, postupci i odluke ne treba da povređuju ljude oko nas, ne govorim ovde o takvim krajnostima. Prvenstveno mislim na one naizgled obične i svakodnevne stvari kada nešto jednostavno hoćemo ili nećemo. Kada nešto možemo ili ne. Koliko možemo i dozvoljavamo sebi da čujemo svoje potrebe i koliko smo spremni da ih na glas kažemo a zatim i sprovedemo u delo.

Oslušni sebe, koja želja gori u tebi, za čim vapi tvoja duša?! A šta pokazuješ svom okruženju, tvoje pravo lice ili ono koje znaš da će sigurno biti prihvaćeno?!

text pisala za Coaching Magazine Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonekcije ostali textovi

Youtobe kanal: Marina Zlokolica  

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.