MESEC KONJUKCIJA PLUTON

Mesec je zbog svoje blizine izuzetno značajan za astrologiju i kroz psihološku ravan, govori o nagonima.

Nagoni se ne mogu kontolisati, niti menjati. Tako jedan Mesec u Jarcu, teži stabilnosti i sigurnosti, a jedan Mesec u Raku, zašticenosti i ostvarenju kroz porodicu…

COACHING MAGAZIN

Kroz Mesec, naše svesno bice stupa u akciju.

On je pokretacka snaga naseg života. Dobro integrisan Mesec u karti imaju brižne osobe, pune razumevanja, saosećanja, svesne svoje intuicije i svoih potreba.

Mesec je emotivni zapis duše i kroz karmu govori o nagomilanim iskustvima prenetim u ovaj život.

Čitala sam neke opise kontakta MESEC/PLUTON. Uplaših se. “Pa to je samo da odeš u cošak i da zardjaš”.

Hajde da vidimo koje pozitivne strane ovakav aspekt može da donese. Ništa nije loše, vec kroz rušenje šablona, vodi oslobadjanju i ljubavi. Elem… Nežna strana Meseca u ovom kontaktu dobija izuzetnu, nepresušnu snagu. Sposobna je da podnese velike stresove u životu. To vam je slika majke, koja iako sama sitna, diže kola da bi spasila dete.

COACHING MAGAZIN

Pluton je planeta vezana za snagu, transformaciju i sposobnost preživljavanja u najtežim uslovima.

Ovde je potreba za borbom ekstrem, ali uglavnom na emotivnoj, odnosno porodičnoj ravni.

Duboka empatija, koju ovaj Mesec ima, može dovesti do želje za kontrolom, jer se plaši odvajanja.

On to pravda ljubavlju, ali i put u pakao popločan je najboljim namerama. Ovakav Mesec ima izraženu vidovitost,   uvidi kroz osećanja. U predhodnim trajanjima, ova osoba je manipulisala osećanjima svojih bližnjih i radila no-no stvari magijom da bi razdvojila ili spojila nekog.

Svi lošiji aspekti Meseca su psihološke prirode, pa rešivši te probleme, do fizičke ravni neće ni stići.

Povratak na rana iskustva može biti jako bolan, ali je neophodan, da bi se odstranili ometajući faktori i bio moguć dalji razvoj. Pluton ima potrebu da transformiše i na svetlo dana izbaci nagomilane nerazrešene stvari.

Suočen sa svojom senkom, Mesec može da bira da li ce ih prepoznati i transformisati, pa ce Pluton pomoći u regeneraciji tkiva, na fizičkom, odnosno duše na emotivnom nivou, ili ce doći do degeneracije.

Ovakav regenerisani Mesec, sposoban je ne samo da bude stabilan, jak i borben, nego da povuče masu za sobom kao vodja malodušnih i njihova svetlost.

Feniks u takvoj duši je inspiracija onima kojima je snaga potrebna…

 

text: Vesna Grbić, astrolog

Fb stranica: Astroskitnica

Blog: Astroskitnica

Twitter: Astroskitnica

http://tramp-universe.tumblr.com

 

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.