MOĆNA ŠKORPIJA

Kad se izgovori ime za ovaj znak svi nekako osećamo neki vid straha ali i poštovanja. Škorpija. Najviše se komentariše kao znak koji nosi najveću dubinu i ima najveću moć transformacije. Da li zaista Škorpije mogu da vole? Da li škorpije mogu da budu zaista pravi prijatelji i da li im možemo verovati? Kakve su zaista Škorpije?

Lidija Grujić je osoba koju kad vidite možete da prepoznate njenu škorpionsku energiju. Odvažan stav, distanciranost i osećaj dubine. U startu znate da imate posla sa osobom koja je veoma svoja i nedokučiva. Lidija je po vokaciji psiholog i Holistic Coach. Tvorac je programa za obuku Holistic Coaching INTRA. Iza sebe ima preko 60 ljudi koje je obučila da postanu životni treneri holističkog pristupa i mnogo klijenata.

Da li kod sebe prepoznajete osobine Škorpije, kao što su distanciranost, pronicljivost, duboka emotivnost i isključivost?

U ovom momentu da ne znam da opisujte Škorpije, rekla bih da opisujete mene. Distanciraana jesam, jer iznad svega volim svoju privatnost, mir i slobodu. Distanca odredjuje granice ko i šta može prići blizu mene. Pronicljivost mi je uvek bila izražena, ta osobina mnogo mi je pomogla u komunikaciji sa okolinom. Nekako uvek sam videla korak dalje od onoga što se servira u momentu. Emotivnost me je naučila empatiji i boljem razumevanju same sebe. Isključivost, moram da priznam da je to jedina osobina koja se sa godinama umanjila, nisam isklučiva kao nekada. Zapravo naučila sam da razumem. Tako da sada gotovo sve mogu da razumem ali ne i da se složim sa istim.

Koliko Vam ove osobine pomažu u radu sa ljudima?

Rad sa ljudima je proces. Svaki klijenat prolazi identične faze samo su teme za rad drugačije. Budući da živim ono što radim, lako mi je da uvidim i razumem kako se klijent oseća, kada govori istinu, kada ne. To je njegovo pravo, a moje je da se koristim ličnim veštinama da ga navedem na korak dalje. Znate, istina- ono što jeste oseća se i jasno vidi, ako želite da je vidite. Često me pitaju jesam li vidovita, ne shvatajući da je iskustvo najvažnije u radu sa ljudima.

Vaš podznak je Jarac. On samo potvrđuje Vaš stav i baš jak karakter. Takođe ovaj poznak govori da ste i kao dete bili veoma ozbiljni, posvećeni ste onome što radite i ambiciozni. Koliko ovaj opis prepoznajete kao svoj?

Dok nisam naučila da je neozbiljnost lepša od ozbiljnosti, bila sam jedna dosadna žena koja je sve postizala ali uvek sa osećanjem da nešto mnogo nedostaje. Jednog jutra, počela sam sebi da postavljam pitanja kao svom klijentu. Iznenadila sam se odgovorima i istog momenta URADILA, ovo je ključno, prvu vidnu promenu koju sam tog trenutka mogla. Odlučila sam da postanem manje ozbiljna. Tako sam najpre sebe novu predstavila porodici. Bili su zbunjeni i oduševljeni. Prijatelji su takodje uočili promene. Medjutim onu ozbiljnu Lidiju- ženu Zmaj kako me zovu ostavila sa na poslu, smatram da sve što nam je dato, dato nam je sa razlogom.

Za ženski horoskop je izuzetno važna pozicija Meseca. Vaš Mesec je u znaku Lava što govori o tome za svoju ulogu majke obavljate kao prava Lavica. Koliko Vas deca ispunjavaju i na koji način uspostavljate odnose u vašoj porodici?

Moja porodica, je moja oaza mira, radosti i ljubavi. Stečeno znanje dalo mi je odredjeni stil života. Tako da moja deca i ja živimo po istim principima. Ja predvodim primerom a oni slede. Ne pravim kompromis kada su moja deca u pitanju, ni sa kim ni pred kim. Vaspitavam ih u svakom momentu, bez pardona. Jedina ja smem da podignem glas i ruku pred decom, ostalima je to zabranjeno. Ja sam majka, to je moj posao.Razgovorom rešavamo probleme, učim ih da ne negiraju realnost i da je definišu onako kako ona to jeste. Što dovodi do razumevanja lične odgovornosti. Poštovanje nam je iznad svega, a gde postoji poštovanje, postoji i zdrava ljubav. Oni su moje ogledalo a ja njihovo.

Venera u ženskom horoskopu govori o nama i o našoj ljubavi. Kod Vas je u znaku Jarca, 12 polju. Koliko osećate Vaš odnos sa suprotnim polom kao deo karme ili kao odnos kroz koji morate da učite?

Naučila sam lekcije iz prvog poglavlja životne knjige kada je reč o emotivnom partnerstvu.. Neke lekcije su bile lake, neke teže. Medjutim ono što me je najviše povredilo jeste saznanje da sam sve to ja. Možda je to bila najteža lekcija. Znate, svakome teško pada da sebe u ogledalo pogleda i suoči se sa svojim “ demonima”! Medjutim ako je i vama dosta disfunkcionalnih veza, onda je ovo jedini recept  za zdravu i zrelu ljubav. Sada sam spremna za neke nove lekcije, nadam se da će biti prijatnije. Evo moja isključivost se opet ljavlja, a ja je podržavam svesno, znam šta želim i ni na šta manje ne pristajem. Samoća je stvar izbora, usamljena nisam!

Kakvo mišljenje imate o astrologiji?

Astrologija je preteča psihologije. Objašnjavala je pojave i promene u prirodi i ljudima, tada kao egzaktna nauka. Danas to čini psihologija kroz svoje razne grane. Pristalica sam astrologije, ne samo kao prediktivne discipline već kao discipline koja i te kako ume da razjasni neka dešavanja. 

U kom segmentu života imate osećaj da ste prava Škorpija?

Na svakom aspektu života, u svakom koraku, osećam tu predivnu Škorpiju u sebi, ponekad je pustim da se iskaže a ponekad je uspavam slatkim rečima. Jednostavno sve to sam ja. Igra zavodjenja, dominacija, seksipilonost, nedorečenost, oštrina, moć, umeće, umetnost, podrška, ljubav tu je Škorpija i pojavljuje se kada treba. Davno sam naučila da gospodarim svojim emocija a ne one sa mnom.

I za kraj koja je rečenica ili vaš životni moto koji bi mogao da definiše vas kao Škorpiju?

“ Ja sam sve i ništa!” Na nama je da shvatimo da od ništa nastaje sve i da sve postaje ništa!

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Coaching-a INTRA “Podržavam život i ono što ga čini. Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše.” Osnivač online magazina Coaching Magazine. Autor i voditelj emisije Happy Life- Rtv Tesla

Autor intervjua: Nena Janković- astrolog za Coaching Magazine ostali textoviNena Janković astrologBavi se izučavanjem astrologije već 23 godine, 20 godina aktivno radi sa klijentima. Uža specijanost su joj karmički odnosi i tumačenje uticaja karme kroz natalni horoskop, kao i deo astrologije koji se naziva sinastrija ili uporedni horoskop. Radila je za mnoge medije. Vodila je astrološke emisije na radiju, pisala je i prevodila tekstove astrološke za ” Astrologus “, držala svoju astro školu koja je i dalje aktuelna. Saradjuje sa nekoliko astro portala, piše mesečne astrološke analize i astrološke textove za Blic ženu, a najviše se raduje kontaktu sa klijentima uživo. 
Izradjuje natalne ( životne ), godišnje, poslovne, ljubavne, uporedne, karmičke i horoskope za decu. Horoskope tumači ličnim kontaktom i putem vajbera i skajpa. 
Drži astrološke radionice iz oblasti Astro-healing-a na odredjenu temu. Ima svoj Youtube astro kanal.

Kanali: Youtube & Fb page: Nenna AstrosensePodeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.