PRELISTAJTE 2015.GODINU KAKO BI ZNALI ŠTA ZAISTA ŽELITE

 

Poklonite sebi pola sata vremena, prelistajte svoje vrednosti, uspomene i sebe.

Uzmite papir i olovku, što realanije odgovarajte na sledeća pitanja.

 

MOJE USPOMENE IZ 2015. GODINE

Setite se šta Vam se lepo dogodilo u poslednjih mesec dana. Čak i ako imate velikih problema seti te se: ljubazne reči nekog neznanca,  seti te se razgovora sa  prijateljem, slučajnog osmeha, komplimenta, pročitane knjigu, pesme koju ste čuli..svega, svega. Ne zaboravite ništa.  Uvidite  vrednosti  onoga što  gledate kao podrazumevajuće. Sve je važno onoliko koliko mu Vi date važnosti.

KOD SEBE NAJVIŠE VOLIM

Sada je na redu da zapišete šta sve volite na sebi: oči, kosu, ten…pa redom što više stvari.

 MOJE UNUTRAŠNJE VREDNOSTI

Napravite spisak svih svojih unutrašnjih kvaliteta: osećajnost, hrabrost, istrajnost.Samo zapisujte. Kada napišete dve, tri stvari, nećete moći da se zaustavite. Samo krenite. Osvrnite se na unutrašnje vrednosti koje ste otkrili u ovoj godini.

Važno je da sagledamo  sve naše osobine i da naučimo da volimo to što imamo. A imamo ih puno.Kada volimo ono što imamo, tada smo srećniji, zadovoljnjiji, ispunjeniji.

Kada smo srećni , ispunjeni i zadovoljni tada smo smireniji.

Kada smo smireni jasnije  vidimo .

Kada jasno vidimo, tada možemo kvalitetnije da analizramo, tačnije procenimo i ako je potrebno preduzmemo što adekvatnije korake.

Šta se kod sebe zavoleli u ovoj godini?

JA IMAM…

Napravite što duži spisak svega što imate. Ako Vam deluje beznačajno, zapitajte se šta bi bilo da nemate: hrana koju jedete, dušek na kome spavate, cipele , rukavice, ogrlicu, telefon, stan,  majicu, cveće, macu, kucu, sve sitnice i krupnice koje imate i volite. Trudite se da se setite što više stvari. Ne preskačite ništa. Šta je to što ste sebi priuštili u ovoj godini?

 

SVE MOJE ŽELJE

Napišite sve svoje želje.  Razmislite o svakoj želji. Da li Vam je to baš važno. Koliko će to što želite uticati pozitivno na Vaš život. Šta će sve vredno i pozitivno ispunjenje te želje doneti Vama i Vama dragim ljudima.  Procenite koliko  Vam je želja zaista vredna, ako nije odlučite se za neku koja to jeste.

Kada prepoznate želju kao istinsku “glad”, krenite. Vaša inspiracija, kreativnost, strastvenost i motivacija će Vas voditi dalje!  Vi znate da to zaslužujete i Vi idete ka ostvarenju onoga što želite.! Samo se pokrenite!

SREĆNI PRAZNICI

 

Svetlana Blagojević

ostali textovi

photo: Coaching Magazin

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *