SAVET ZA ZDRAVU I SJAJNU KOSU

U poslednjih par godina primetili ste da je keratin učestao sastojak mnogih proizvoda za negu kose i da se o njemu svuda priča. Da li znate funkciju samog keratina?

Svi želimo da nam kosa bude sjajna, duga, meka i zdrava, ali u realnosti ne izgleda baš tako. Zašto?

Šta je uopšte Keratin? Zašto su svi ludi za tim? Da li treba stavljati keratin na kosu ili ne?

Keratin je prirodan protein koji se nalazi u samoj osnovi svake naše dlake na glavi i telu. Ima ga oko 70% pri samom rodjenju i to je količina koja je potrebna da sama dlaka funkcioniše normalno i izgleda zdravo. Naše telo na godišnjem nivou proizvede oko 2,8% keratina, dok mi samo pri jednom farbanju kose izbacimo iz dlake 1,6-1,8% keratina. Vremenom naša kosa više nema taj zadivljujući izgled i mekoću. Naravno, i starenje veoma utiče na nivo keratina u dlaci. Veoma je važno da taj nivo keratina u dlaci vratimo na 70% i uživamo u kosi. Verovatno ste vidjali da je nekome od tretmana keratinom kosa divna, meka, zdrava, a postoje i loša iskustva kada su tretmani u pitanju. Zašto?

coachng magazin

Keratin se deli na vrste u zavisnosti od tipa kose. Postoji protein za prirodnu farbanu, tanku, jaku, sedu kosu itd. U našem salonu HAIR BEAUTY HOUSE se uvek pre samog tretmana obavi konsultacija sa klijentom. Procenjuje se stanje kose i odredjuje koji keratin će se koristiti. Na taj način se izbegavaju loši rezultati. Ukoliko se stavi jači ili slabiji keratin od onog koji je potreban kosi može doći do veoma loših rezultata. Količina keratina koja se nanosi na kosu je od veoma velikog značaja. Poznajem mnogo devojaka koje su imale loša iskustva sa keratinom u prethodnim salonima koje su posećivale jer neki saloni razređuju sam keratin vodom kako bi dobili na količini. Time se smanjuje koncentracija keratina i kvalitet celog tretmana na kosi. U salonima koji štede na kvalitetu plaćate tretman sa kratkotrajnim rezultatima.

DA LI KERATIN ISPRAVLJA KOSU?

Keratin ima svojstvo prirodnog proteina koji popunjava dlaku tj. izgrađuje nove mostove u dlaci i samim tim kosu čini punijom i težom, a što je kosa teža ona je ravnija.

ŠTA JE BRAZILSKO ISPRAVLJANJE KOSE?  

Ne postoji ispravljanje kose keratinom. Sigurno ste čuli za brazilsko ispravljanje kose. To je hemijski proces veoma sličan minivalu. Njegova funkcija je da ispravi kosu, umesto da je ukovrdža. Veoma je štetan jer isušuje kosu i u takvim tretmanima nema keratina jer protein ne bi dozvolio kiselini da “obavi svoj posao” i ispravi dlaku.

Tretman kose keratinom je namenjen LEČENJU KOSE i pogodan je za sve tipove kose.

Tretman je naizgled jednostavan, ali ga nije moguće raditi u kucnim uslovima, ukoliko niste profesionalno obučeni za isti. Keratin oko same dlake izgradi “zid” koji vašu kosu štiti od vremenskih uslova, visokih temperatura i hemijskih procesa. Trajanje samog tretmana je od 45-60 min., u zavisnosti od dužine i gustine kose. Njegov opseg realnih cena u beogradskim frizerskim salonima trenutno se kreće od 4000-7000 din. Keratin na kosi stoji oko 4 meseca, uz odgovarajuću kozmetiku za tretiranje kose nakon tretmana.

coaching magazin

U svom dosadašnjem, višegodišnjem iskustvu mogu da se pohvalim sa preko 120 klijenata koji su uradili tretman i vraćaju se se na svaka 4 meseca da tretman obnove, jer, kako kažu, to ih je spasilo feniranja i nikada pre tretmana nisu imali tako zdravu i jaku kosu.

U salonu HAIR BEAUTY HOUSE, možete dobiti sve informacije, savete i besplatne konsultacije u vezi sa tretmanom, kozmetikom koja se koristi posle tretmana i negom kose uopšte.

COACHING MAGAZIN

Ukoliko se dvoumite da li da uradite tretman keratinom ili ne biće mi veliko zadovoljstvo da odgovorim na sva Vaša pitanja u vezi sa samim tretmanom.

Vladimir Popov, professional international hairdresser

coachng magazin

Vlasnik frizerskog salona HAIR BEAUTY HOUSE Vladimir Popov edukovao se u Londonu, gde je završio jedan od vodećih univerziteta za lepotu i stekao diplomu Profesionalnog Internacionalnog.

Fb page: HAIR BEAUTY HOUSE

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.