SIGNALI DUŠE

Ko smo mi? Projekcija nas samih, naše sopstvene duše ili projekcij svih drugih oko nas, osim nas?

Koliko o tome uopšte razmišljamo? Koliko smo svesni toga? Možda to što mislimo da nešto ne možemo i nije naše mišljenje? Možda smo ga negde kroz igru, iskreni smeh, nevinu znatiželju, bezuslovno poverenje prihvatili sasvim neopaženo kao istinu?

I ta prva predaja i prihvatanje vodi nas dalje, nekim drugim prihvatanjima, nekim drugim uverenjima. I tako živimo život! Trudimo se da ispunimo sva očekivanja, ispoštujemo sve norme, budemo dobri drugima bez osvrta na to da li smo dobri sebi. Koliko slušamo svoju intuiciju, pratimo svoja osećanja?

Svakodnevno, okruženi smo mnogobrojnim mišljenjima, savetima, kritikama, komentarima… Nesvesno, na nekom drugom nivou, prepuštamo se tome, nametnutim temama i uklapamo u takvo okruženje. Signalima naše duše, koji nam šapuću da to nije naše mišljenje, da to nije naša tema, da mi želimo više, drugačije, dajemo odgovor: „Šta ću kada svi oko mene tako pričaju, rade…“ I utapamo se u masu. Njihove nametnute teme postaju i naše, njihova nametnuta mišljenja postaju i naša…

A DUŠA SE BUNI! STVARA NEMIR, UPOZORAVA!

Zove nas da se vratimo sebi, da preispitamo misli, uverenja po kojima živimo, da uradimo selekciju prateći svoja osećanja kao smernice sopstvenog života.

ZASTANITE, USMERITE UM NA TIŠINU I JASNOĆA ĆE POLAKO POČETI DA OBASJAVA VAŠ ŽIVOT!

Osečaji će biti vaše vodilje, znaćete šta zaista želite, šta je zaista za vas. Jer, ko to i može drugi da zna bolje od vas samih? Možda ste do sada, prepuštajući se vođenju uticaja okoline, živeli njihove živote?

Zastanite, ramislite i krenite da ŽIVITE svoj ŽIVOT!

Poucne price da uspesno zivite zivot – Prica o tudjim savetima Vesna Popovic- Youtube

text: Vesna Popović, Holistic Life Coach 

Youtube kanal

ostali textovi

photo: Pixabay & Coaching Magazine

Vesna Popović autor je knjige ŽIVITE ŽIVOT, koju možete poručiti klikom na link. 

 


Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.