ŠTA JE REIKI?!

Reiki je drevna japanska metoda lečenja energijom. Pojam reiki potiče od dve reči: Rei (Božiji) i Chi (energija). Koncept univerzalne životne energije, energije Svetog duha, energije univerzuma ima različite nazive u različitim kulturama ali uvek se odnosi na energiju prirodne sredine, biljaka, minerala, zemlje, vode, živih bića, itd. Prvi lekar koji je zvanično primenio ovu metodu, a koja je kasnije usaglašena sa principima savremene medicine bio je je Mikao Usui početkom 20. veka.

PROČITAJTE: Moć kristala

Pošto na prirodan način pojačava protok energije u telu, reiki nema neželjenih dejstava i mogu ga koristiti svi ljudi nezavisno od uzrasta i zdravstvenog stanja. U prilog efikasnosti reikija govori podatak da je Ministarstvo zdravlja Srbije u 2008. godini zvanično priznalo i legalizovalo ovu tehniku kao metodu isceljivanja i unapređenja zdravlja ljudi. Premda su reiki tretmani dostupni u domovima zdravlja širom sveta, u zdravstvenim ustanovama u Srbiji ova holistička metoda još uvek nije podjednako zastupljena.

Kako Reiki deluje na nas?


Za normalno funkcionisanje ljudskog organizma, neophodna je ravnoteža između energije koju sami stvaramo u telu i energije koju primamo spolja. Naučna istraživanja pokazala su da prosečna osoba iz prostora prima tek oko 5-10% životne energije. Uz pomoć reikija, priliv životne energije u organizam može se povećati čak do 90-100% u roku od 20 sekundi do 5 minuta. 
Istraživanja obavljena na američkom univerzitetu Stenford utvrdila su da životna energija dolazi u telo kroz teme i spušta se niz kičmeni stub, kroz sedam međusobno povezanih energetskih centara (tzv. čakre). Protičući kroz kičmeni stub, energija se širi kroz telo, okrepljuje i isceljuje svaku ćeliju, i najzad izlazi kroz minorne čakre na dlanovima i stopalima. Polaganjem ruku na telo, reiki praktičar energiju fokusirano usmerava u određenu oblast tela kako bi pomogao bržem isceljenju, otklanjanju bola, stresa, i napetosti, i osnaživanju biopolja. Biopolje čoveka koji je pun energije snažno je i svetlo, i svi biohemijski procesi se odvijaju sa lakoćom i bez zastoja.


Efekti reikija na ljudski organizam

• Podsticanje prirodne sposobnost ljudskog organizma za samoisceljivanje 
• Prevencija hroničnih zdravstvenih problema
• Jačanje imuniteta i vitalnosti organizma i prevencija bolesti
• Podmlađivanje i ubrzanje procesa ozdravljenja i oporavka
• Zaštita organizma od neželjenih dejstava lekova, anastezije i hemoterapije
• Podsticanje dejstva farmaceutskih medikamenata
• Eliminisanje otpada, toksina i drugih štetnih materija iz organizma
• Oslobađanje od stresa, relaksacija, umirenje i opuštanje
• Oslobađanje od nesanice, upalnih procesa i stomačnih tegoba
• Regulacija telesne temperature i stabilizacija pulsa, krvnog pritiska, i opšte kliničke slike
• Sprečavanje nastanka i razvoja depresije i unapređenje međuljudskih odnosa
• Ubrzavanje lečenja bolesti zavisnosti (pušenje, alkohol, droga, prejedanje, itd.)
• Uspostavljanje emocionalne harmonije i ravnoteže tela i duha
• Uravnotežavanje funkcije leve i desne strane mozga
• Poboljšanje koncentracije, pamćenja, i svih funkcija organizma
• Unapređenje nivoa svesti, intuicije, kreativnosti i prirodnih talenata
• Razvoj osobina kao što su: saosećanje, ljubav, prihvatanje i razumevanje sebe i drugih

ostali textovi

Text: Andrijana Krsmanović za Coaching Magazine

Andrijana Krsmanović rođena je i odrasla u Valjevu. Završila je studije engleskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu 2011. godine kao stipendista Fonda za mlade talente. Obuke iz kristaloterapije, radiestezije i Theta healing tehnike isceljivanja završila je 2017. godine, a od 2019. godine ima zvanje reiki učitelja. Trenutno studira psihologiju u Novom Sadu i radi kao profesor engleskog, prevodilac, kristaloterapeut i Reiki Usui praktičar. U slobodno vreme bavi se sportom, stand up komedijom, i piše pesme, kratke priče, i priče za decu.

Fb: Fortuna Reiki & Crystalotherapy 
IG: Fortuna Reiki & Crystals

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.