UMESTO KRITIKE UPUTI SEBI RAZUMEVANJE!

U veoma kratkom vremenskom periodu sam posmatrala više ljudi kako u veoma sličnim životnim situacijama reaguju na potpuno različit način. Reakcije su varirale od toga da okrivljuju druge, do stanja u kom se osećaju potpuno bezvoljno za bilo šta, pa do momenta gde traže i nalaze u sebi svaki atom snage da promene sebe i sve što im u ovom momentu smeta u vlastitom životu.

To me je navelo na razmišljanje o preuzimanju odgovornosti za sopstveni život.

Kroz svoj lični razvoj i rad na sebi više puta mi se desilo da mi se ne sviđa da priznam nešto, da mi nije bilo lako da verbalizujem, da mi je automatski izleteo odgovor da okrivljujem nekog drugog i slične reakcije. Ali to je samo taj momenat! Rad na sebi nije da se pravimo da je sve super i da smo sami savršeni, rad na sebi je da osvestimo šta to radimo pa nas je dovelo tu gde smo sada. Šta to mogu kod sebe da promenim da bi se promenule i stvari koje mi se nesviđaju.

Imaš situaciju koju želiš da rešiš?

Imaš cilj koji želiš da ostvariš?

Želiš da poboljšaš odnos sa ….

Ukoliko imaš želju, cilj, životnu situaciju koja nikako da se reši ili ostvari, ili možda želiš da poboljšaš odnos sa…. možeš pisati na mail: marina.zlokolica@gmail.com ili u inbox i odgovaram sa konkretnim COACHING koracima i alatima kako do cilja!

Da nije prijatno, nije lako, bude uspona i padova. Bude puno preispitivanja i analize ali ne da bi kritikovali i krivili ni sebe a ni druge nego da bi bolje upoznali sebe. Da uvidimo šta želimo, da shvatimo sa kojom namerom bilo šta radimo, da osetimo potrebe svoje duše, osvestimo kako se osećamo veći deo dana. I tek tada kada smo svesni sebe, kada možemo sebe da pogledamo u ogledalo i da nam se sviđa to što vidimo, kada smo zadovoljni i mirni. Tada smo spremni da preuzmemo odgovornost za sopstveni život. Tada nema više potrebe da tražimo potvrdu od okoline za sve svoje odluke i želje a takođe nema ni okrivljivanja za neuspeh i situacije u kojima se nalazimo. U tom momentu znamo da je sve odraz nas i da svaka promena kreće od nas!

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonekcije

ostali textovi

Youtobe kanal: Marina Zlokolica  

photo: Pixabay & Coaching Magazine

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.