VREME, ZAISTA UTIČE NA NAS ILI JE TO SAMO IZGOVOR?!

Nauka je dokazala da vremenske promene utiču na čoveka, utiču na raspoloženje, zdravlje kod hroničnih bolesnika. Ali u ovom tekstu sam želela da govorim o jednom drugom aspektu povezanosti raspoloženja i uticaja „ vremena“ na njega.

Polako stičem utisak da je ustaljena fraza postala rečenica; „ nisam nešto dobro ovo vreme je ….“.

Kada je taj prag tolerancije postao tako nizak da nam sve smeta pa i vreme. Ili je ponestalo izgovora zašto nismo dobro pa su vremenski uslovi došli na red?!

Da li se sećate neke situacije kada je vreme bilo….. ili nešto što vama uobičajeno smeta i utiče na vaše raspoloženje nije išlo na ruku a vi ste se osećali baš dobro?!

Šta je bilo zajedničko a po čemu su se razlikovale te situacije?

Da, okolnosti utiču na nas i svaka situacija ostavlja svoj pečat! Da, vremenski uslovi utiču na nas, nauka je to dokazala! Ali postoji  nešto što se zove opšte stanje u kojem se  osoba  nalazi.

Ako je stanje u kojem se nalazimo destruktivno tj. ako smo nezadovoljni, ravnodušni, tužni, konstantno brinemo i to su procesi koji traju a nismo u stanju da ih prevaziđemo sami uvek će se naći nešto da kažemo to je zbog toga i toga. A to su zapravo samo izgovori jer nam nedostaje motivacije i akcije da se pozabavimo sobom i vidimo zašto se konstantno osećamo loše i bezvoljno. Jer svi uzroci su uvek u nama, spolja dolaze samo posledice onoga što već jeste u nama.

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonekcije

ostali textovi

Youtobe kanal: Marina Zlokolica  

photo: Pixabay & Coaching Magazine

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.