ZAŠTO NAM SE NEKE ŽELJE NE OSTVARUJU?

“Odlučila sam, sigurna sam da to želim! Znam da je to za mene ali moje emocije su mnogo manjeg intenziteta od jačine želje”!

Zašto?

Emocije nam služe kao pokazatelj, one nam ukazuju šta je ono šta je za nas dobro a šta nije. Ali obzirom da se od rođenja kod dece razvija mentalni nivo tj. intelekt a mnogo manje emocionalna inteligencija veliki broj ljudi nije svestan svojih emocija i ne ume da ih prepozna. Da bi svoje želje pretvorili u stvarnost potrebno je da uključimo i svoje emocije u proces stvaranja.

Ako se nekada nađemo u situaciji da nešto želimo a da ne osećamo emotivnu povezanost sa svojim željama možemo sebi postaviti sledeća pitanja:

-Šta ja zaista želim?

-Koji deo mene to želi um ili srce?

Postoji nekoliko razloga zbog kojih ne osećamo emotivnu povezanost sa svojim željama!

Često mnogo više želimo da se neke situacije i događaji završe nego da se nešto desi jer smo fokusirani na ono šta nam se ne sviđa i vera u nešto drugo je veoma niska. Samim tim nemamo ni sasvim jasnu sliku željenog pa se nemožemo ni emotivno povezati. To su situacije kada mislimo da mislimo da želimo. U takvim situacijama su emocije ili veoma potisnute ili su disfunkcionalne.

Još jedna česta situacije je što stvari želimo iz uma, a istinski ne osećamo da su nam potrebne već pomoću njih zadovoljavamo neke druge svoje potrebe. Upoređujemo se sa drugima ili zadovoljavamo društvene norme i samim tim se vezujemo za ono što mislimo da ćemo dobiti time a ne za sam događaj ili stvar.

Mi radimo sve za emociju! Samo treba da se potrudimo da upoznamo sebe i da znamo čemu težimo i koji deo nas to zaista želi!

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonekcije

ostali textovi

Youtobe kanal: Marina Zlokolica  

photo: Pixabay & Coaching Magazine

KAKO DA ŽELJE POSTANU STVARNOST 

Kako si zadovoljn/a proteklom godinom, da li si ostvario/la sve svoje želje I planove? 
Želiš da pomeriš svoje granice, da živiš uspešniji, kvalitetniji I srećniji život?

NEKA DECEMBAR BUDE MESEC TVOJIH NOVIH ŽELJA ZA 2018 GODINU.

Pozivam te na trening koji čine:
– 3 tretmana REKONEKTIVNOG ISCELJIVANJA 
– 4 HOLISTIC LIFE COACHING konsultacije.

Kako ti trening može biti od koristi:
– spoznaj ko si
– pronađi svoj mir
– radi ono što voliš
– ljubi onog/onu koga/koju voliš
– zarađuj koliko želiš
– razvi svoju kreativnost
– primeni u praksi naučeno
– sačuvaj svoje zdravlje.

Plan treninga :
-3 tretmana Rekonektivnog isceljivanja, svaki tretman je u trajanju od 30 min. 
-4 Holistic Life Coaching konsultacije , svaka je u trajanju od 60 min.

Trening je individualnog tipa I radi se uživo ili online.
Za sve prijave do 30. decembra važi popust. Prijave za trening I sve dodatne informacije možete dobiti na tel: 063/567614 , na mail: marina.zlokolica@gmail.comili pišite u inbox.

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *