KAKO ŽIVITE ŽIVOT?

Da li smo nekada sebi postavili pitanje, šta je to što nas je dovelo tu gde jesmo, što nam je dalo takav život kakav živimo?

Ako ste zadovoljni svojim životom, pronađite u sebi svog pokretača, negujte ga, poštujte, razvijajte…

coaching magazin

AKO NISTE ZADOVOLJNI SVOJIM ŽIVOTOM

Razmislite, šta vas je kočilo da razvijete svoje potencijale, da ispoljite sve svoje resurse? Možda strah, tuđe mišljenje, uverenja…?

Strah nije naše prirodno stanje. Nismo se sa njim rodili. Bebe ne znaju za strah. Ulaze u život puni znatiželje, nestrpljenja da upoznaju sve čari života, pune žudnje da prime i daju ljubav. Ali, tada se po prvi put susreću sa uslovljenošću: „Ako budeš dobra – dobićes igračku.“ „Ako sve pojedeš – kupiću ti čokoladu.“ „Posto nisi dobra – doći će sada jedna opasna babaroga…“

coaching magazin

I polako, u njihov čist i nevin um, uvlači se sumnja, strah… „Da li sam dovoljno dobra? Šta ako ne ispunim očekivanja? Da li ću dobiti čokoladu? Da li ću moći to da uradim? Da li sam sposobna za to?     Da li…? “ I strah je zasejan a tokom odrastanja, novih iskustava, uslovljavanja i tuđih mišljenja, pušta korenje i jača.

Naučili smo da nas od malena ocenjuju. Od škole, preko posla i dalje kroz život, lepe nam razne etikete. Procenjuju nas, hvale, osuđuju… Daju svoja mišljenja šta mi možemo, šta ne, šta je za nas, a šta nije i mi nesvesno, prihvatajući tuđa mišljenja, živimo život kakav drugi misle da treba. Stvaraju u nama uverenja da nismo dovoljno dobri za ono što želimo, da mi to ne možemo, da je uspeh za nekog drugog i tako naše moći, naša veličanstvenost, ostaju sputane negde u dubini nas, u našoj nesvesnosti. I tako nastaje nezadovoljstvo, potištenost, naši dečiji snovi o veličanstvenom životu i našoj moći postaju puko sanjarenje.

Prolaze godine, dolazimo u neko zrelije doba gde ostaje samo saznanje da smo možda mogli, da smo možda bili sposobni ostvariti svoje snove ali ne znamo – nismo se nikada usudili.

coaching magazin
Vesna Popović, Holistic Life Coach

USUDITE SE!

Ne dozvolite da život prođe u neznanju, u propuštenim šansama, u neiskazanom sjaju vaših sposobnosti.

Ako želite ostvariti one svoje snove iz detinjstva, skinite prašinu sa njih, otklonite strahove, menjajte uverenja i usudite se! Otkrićete nešto veličanstveno u sebi, čega niste ni bili svesni, nešto što je tinjalo negde duboko u vama i čekalo trenutak da zablista. Ne dozvolite da se taj žar ugasi, pretvorite ga u vatromet!

I ŽIVITE ŽIVOT !!!

Vesna Popović, Holistic Life Coach

Svoju Coaching konsultaciju sa Vesnom možete zakazati klikom na link: želim Coaching konsultaciju

photo: Pixabay

 

 

 

 

 

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *